20151214_200434~2

Zeg het met een kerstkaartje..

In dit digitale tijdperk word ik extra blij van persoonlijke, handgemaakte dingen. Het sturen van kaarten met kerst vind ik daarom een mooie traditie. En nee, dan bedoel ik geen e-card of Facebookbericht, ook leuk natuurlijk, maar wat is er nou leuker dan het ontvangen van een handgeschreven of handgemaakt kaartje. Heb je nog geen kerstkaarten gestuurd? Maak ze dit jaar dan eens zelf! Wat mij betreft hoeven het echt geen kunstwerkjes te zijn, het gaat om het gebaar. Je hebt altijd wel iets in huis waarmee je een leuk kaartje kan maken. Hopelijk word je geïnspireerd door wat ideeën van mijn kant.

20151214_21175823

Als eerste ben ik aan de slag gegaan met restjes behang. Door er feestelijke (kerst)vormen uit te knippen en deze op een gekleurd stuk karton te plakken heb je al snel een mooie basis voor een kerstkaart. Ik koos voor het silhouet van een rendier, maar er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden. Wil je hetzelfde sjabloon gebruiken? Klik  dan hier om het te downloaden.

Hierna ging ik nog aan de slag met naald en draad.

20151210_200501

Ik werd geïnspireerd door het patroon van het behang. Door het grafische patroon te volgen ontstond er een ster-vorm en het gebreide patroon van het andere behang gebruikte ik om koordjes van te maken voor kerstballen. Als je geen behang voor handen hebt kan je natuurlijk ook gewoon een patroon tekenen op een stuk karton en deze doorstikken met naald en draad. Het stiksel geeft een mooi reliëf op het papier.

20151214_212144~2

De verpakking van de kaart mag natuurlijk niet ontbreken. Mooie kerstkaarten worden vaak in saaie enveloppen verpakt. Maak ook van de verpakking een feestje! Er zijn leuke stempels en tape te koop waarmee je heel gemakkelijk iets leuks creeert. Zo maak je vrienden en familie al blij op het moment dat je kaart op de mat valt.

20151214_21153322

Beeld: HomeStory.nl

 

 

Categories: DIY interieur

2 comments

 • Arda

  Leuk idee!
  Heb net vanmiddag de kaartjes geschreven en voor enkele speciale ;) iets leuks digitaal gemaakt….
  Wordt ip 23 december bezorgd.
  Ben benieuwd of wij nog een zelfgemaakte kaart kunnen verwachten :)
  Maar wie weet volgend jaar!
  Groetjes en je blog blijft leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>