banner paastak

Op z’n paasbest! (deel 2)

Hebben de voorjaarsbloeiers al een mooi plekje gekregen in huis? In mijn vorige blog gaf ik een aantal creatieve tips over hoe je met bloembolletjes de lente en paassfeer in huis haalt. In deze blog volgen een aantal ideeën om de paastak op een originele manier te decoreren.

Tussen het voorjaarsgroen in huis mag de paastak natuurlijk niet ontbreken. Weet je eigenlijk waar deze traditie vandaan komt? De tak symboliseert het begin van de lente. Als je deze in huis haalt is de tak nog kaal en na verloop van tijd gaat deze mooi uitlopen. De tak werd versierd met eieren als symbool voor vruchtbaarheid van de gewassen. Een mooie traditie dus, die je met een beetje creativiteit extra leuk en persoonlijk maakt. Ik laat een aantal manieren zien hoe je een paastak kan decoreren. Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Hopelijk raak je geïnspireerd! Ik ben eerst aan de slag gegaan met papier.

diy paastak

Op stevig papier heb ik een aantal leuke patronen uitgeprint. Vervolgens teken je hier twee dezelfde ei-vormen op en knip ze uit. Knip het ene vormpje vanaf boven tot aan de helft in en het andere vormpje vanaf onder. Je schuift vervolgens de twee vormen in elkaar en klaar is je 3d ei! Bevestig met lijm een touwtje aan het ei, hang het ei aan een tak en knoop het touwtje vast. Mijn patronen zijn beschikbaar via deze site, download ze hier.

diy paastak kuiken veer

Heb je geen zin om vormpjes te knippen? Ga dan aan de slag met kuikentjes en veertjes. Veren zijn hot! Je koopt ze voor een paar euro online in alle soorten en maten. Naast de paastak kun je er nog veel meer leuke dingen mee doen. Je bevestigt de kuikentjes en veren heel eenvoudig met contactlijm aan de takken. In no time is je vrolijke paastak klaar!

diy paastak resultaat

Laat de Pasen nu maar komen!

Beeld: HomeStory.nl

Categories: DIY interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>