IMG_8356

Op z’n paasbest! (deel 1)

De lente zit in de lucht en de paasdagen staan alweer voor de deur. Ik word altijd vrolijk van deze tijd van het jaar! Bloembollen schieten de grond uit en de eerste bloesembomen staan alweer in bloei. Zonde om dit voorjaarsgevoel alleen buiten te ervaren. Daarom vind je in deze en mijn volgende blog leuke en eenvoudige tips om die vrolijke paas- en lentesfeer in huis te halen.

blauw druivje in eierschaal

Bij Pasen horen natuurlijk eieren.  Je kunt een eierschaal een mooie basis voor een bloemstukje laten zijn door er een bloembolletje in te plaatsen. Hoe ? Heel eenvoudig. Tik een (rauw) ei aan de bovenkant open. Breek de schil er zo ver af dat er een bloembolletje doorheen past. Verwijder het eigeel en eiwit (lekker voor bij de lunch!) en spoel de schaal schoon. Neem een bloembolletje en plaats deze in de schaal (het bolletje van een blauw druifje is klein, deze past altijd). Doe eventueel nog wat zand rondom het bolletje voor de stevigheid. Plaats het ei in een eierdopje en je mini bloemstukje is klaar!

paasbloemstuk

Heb je bolletjes over of wil je je bloemstuk graag nog wat uitbreiden? Kies dan eens voor iets anders dan een bloempot of vaas. Wat dacht je van een mooie schaal, een theekopje, een taartvorm of… een paar weckpotten. Zet de bloembollen er zonder zand in, zodat je de wortels mooi door het glas kan zien.

Bij Pasen mag natuurlijk de paastak niet ontbreken. In mijn volgende blog deel ik een aantal vrolijke decoratie ideeën voor de paastak!

Beeld: HomeStory.nl

Categories: DIY interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>