20160117_162842~2

One thought a day

Sta je wel eens stil bij wat je gedurende een dag allemaal meemaakt, ziet of denkt? Soms realiseer ik mij dat ik ’s avonds alweer ben vergeten wat ik dezelfde dag allemaal heb gedaan of gezien. Door elke dag een paar zinnen te schrijven over je ervaringen leef je veel bewuster. Bovendien stimuleert het je creativiteit en helpt het om je hoofd leeg te maken. Bekijk snel hoe en waarom ik aan de slag ben gegaan.

 Dagboekjes

Het begint natuurlijk met een mooie plek om je gedachten te ordenen. Ik kocht een paar notitieboekjes bij de Hema en maakte hier verschillende dagboekjes van. Naast het beschrijven van je gedachtes, kun je ze namelijk ook tekenen. Een andere mogelijkheid is het vastleggen van goede ideeën of fantasieverhalen. Kies waar jij behoefte aan hebt of het beste in bent.

20160116_131921

20160117_142747
3 verschillende dagboekjes

Uit je hoofd, op papier

Het is niet alleen fijn om dingen die je dwars zitten van je af te schrijven. Positieve ervaringen zijn juist ook de moeite waard om vast te leggen. Probeer de kleine dingen, die je anders weer vergeet, te beschrijven. Schrijf bijvoorbeeld over die mooie bloeiende bloem in de tuin, het praatje met een aardige vreemdeling op straat of de geur van de eerste lentedag. Elke dag komt er wel een klein geluksmomentje langs. Je voelt je prettiger als je hier bewust bij stil staat en het vastlegt.

Probeer niet alleen de feiten op te sommen, maar juist te beschrijven wat je voelt, ziet, ruikt en hoort. Dit is best lastig, omdat dit vaak onbewuste waarnemingen zijn. We zijn niet gewend om dit te reproduceren op papier. Door dit toch te doen train je jezelf om gedurende de dag dingen veel bewuster waar te nemen (wat zie je, hoor je, voel je en ruik je). Hiermee ontwikkel je je creativiteit. Wees gerust, want wat je schrijft of tekent hoeft niet perfect te zijn, het is alleen voor jezelf.

Beelden: HomeStory.nl

Categories: DIY interieur

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>