wood-texture-15109322

Materiaal met een verhaal

Hout is hot. De frisse en lichte interieurs van nu krijgen warmte en sfeer door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout. Denk aan mooie Scandinavische blankhouten meubelen of een warme massief houten vloer. Hout is een typische sfeermaker in huis én heeft positief effect op ons welzijn. Ik hou van hout en vertel in deze blog over dit materiaal en geef creatieve tips.

jaarringen

Het verhaal
Hout is een materiaal met een verhaal. Het straalt karakter, historie en authenticiteit uit. Geen één stuk hout is gelijk, de tekening van nerven en noesten is altijd uniek. Hierdoor heb je nooit 100% grip op het resultaat, er zijn altijd kleine imperfecties, maar dat is nou juist de charme van hout. Je ziet dat het materiaal heeft geleefd en dus een verhaal heeft. Hout verveelt nooit en kan altijd.

Persoonlijk hout
Hout is relatief makkelijk te bewerken en is overal wel voor handen. Aan de slag dus! Je kan hout op diverse creatieve manieren (laten) personaliseren. Een erg leuk voorbeeld vind ik het initiatief van het bedrijf De Weide Hoek Meubelen (www.deweidehoek-meubelen.nl). Zij verkopen Scandinavische meubelen en personaliseren deze op verzoek. Onderstaand bankje was het resultaat en gaven wij cadeau bij een huwelijk!

houten bank met tekst

Wil je zelf creatief aan de slag om met hout? Hierbij 3 ideeën voor je eigen interieur of om cadeau te doen:

1. Je maakt heel eenvoudig een sfeervol kunstwerk door schijven hout op een paneel te bevestigen.

2. Met de herfst en winter in aantocht mogen kaarsen natuurlijk niet ontbreken in je interieur. Door een gat te frezen in een klein boomstammetje creëer je een sfeervolle waxinelichthouder. Het stammetje kun je een leuk accent geven met verf. De zachte natuurlijke kleur van hout contrasteert mooi met een knalkleur of glanzend goud.

3. Vind je foto’s in lijstjes maar saai? Vereeuwig je foto’s dan op hout. Het is heel eenvoudig met behulp van ModPodge. Dit is een soort lijm waarmee je inkt losweekt van papier.  Een geprinte foto smeer je in met ModPodge, plak je op het hout en laat je 24 uur drogen. Vervolgens maak je het papier vochtig en wrijf je het van het hout af tot dat de foto op het hout overblijft.

hout accessoires

Beeld: HomeStory.nl en Pinterest.com

Categories: Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>