blog thee1

Een rustmoment op een drukke dag

Heerlijk, na een lange drukke dag op de bank ploffen met een lekkere kop thee. Geniet extra van dit rustmomentje door er jouw eigen dagelijkse thee-ritueel van te maken. Wist je trouwens dat het drinken van thee al een oeroud ritueel is?

De geschiedenis van thee in Nederland begon omstreeks 1600 toen Nederlanders de eerste kleine vracht thee vanuit Azië naar Europa brachten. Eerst werd het vooral door artsen als medicijn toegepast. Later werd het een exclusieve exotische drank voor de welgestelden. Als de prijs daalt wordt het een populaire drank voor iedereen.

Het bijzondere is dat het drinken van thee al snel wordt verbonden aan bepaalde sociale rituelen. De rijken bouwden speciale theekoepeltjes in hun tuin om gezamenlijk thee te drinken. Inmiddels kent bijna elke cultuur zijn eigen thee ritueel. Het drinken van thee wordt gezien als moment om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en gezellig bij te praten of rustig te genieten.

Hou je van thee? Probeer er elke dag je eigen ritueel van te maken: Het kiezen van de thee, welke smaak, losse thee of een zakje? Besteed aandacht aan het zetten en serveren van de thee. Kies je favoriete kopje, een lekker koekje of stukje pure chocola er bij. En geniet! Samen met collega’s, familie of lekker alleen. Probeer er een bewust rustmomentje op de dag van te maken.

In mijn volgende blog deel ik een creatieve tip om jouw thee-momentje extra leuk te maken!

Beeld: HomeStory.nl

Categories: Leuk om te weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>