blog thee2b

DIY vrolijke en persoonlijke theedoos

In mijn vorige blog vertelde ik over het creëren van je eigen thee-ritueel als rustmomentje op een drukke dag. Heb je deze blog gemist? Lees m hier dan alsnog even. Je kunt dit thee-momentje op verschillende manieren extra bijzonder en persoonlijk maken. In deze blog leg ik uit hoe ik een XXL theedoos heb gepimpt die ruimte biedt aan al mijn favoriete smaken thee.

Wat heb je nodig?

Een houten theedoos (bijvoorbeeld van hobbywinkel-cre-actief.nl). Ik koos voor een 15-vaks theedoos.
Lege papieren theezakjes: Ongeveer 100 stuks voor een 15-vaks theedoos.
Houtverf, voor de binnenzijde van de theedoos. Ik koos voor de kleur wit.
Behanglijm, geschikt voor hout.
Spuitlak.

Hoe begin je? Met het drinken van thee! Er moeten natuurlijk theezakjes worden verzameld. Het is leuk als je verschillende soorten verzameld, dus leef je uit in de supermarkt. Je kunt natuurlijk ook vrienden of familie oproepen om lege theezakjes voor jou te sparen.

Wanneer je genoeg theezakjes hebt verzameld en de benodigde middelen en materialen in huis hebt gehaald, kun je aan de slag. Verf eerst de binnenzijde van de theedoos. Knip daarna de voorzijde van de theezakjes netjes uit. Nu kun je beginnen met plakken. Het mooiste resultaat krijg je als je ze van boven naar beneden plakt (dus dakpansgewijs). Bestrijk de theezakjes met behanglijm en beplak de theedoos tot dat deze helemaal bedekt is. Plak vanaf de deksel gewoon door op de zijkanten. Later snijd je de deksel met een scherp mesje gewoon weer los. Laat de lijm goed drogen en werk het geheel vervolgens af met een laag lak (en misschien nog een extra laagje lak voor de zekerheid). Hierna kun je de doos vullen met lekker veel verschillende smaken thee.

En dan.. Pronken en genieten maar!

diy theedoos

Beeld: HomeStory.nl

Categories: DIY interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>