20151123_182220

DIY spreuken aan de muur

Al een tijdje verzamel ik mooie, inspirerende of grappige spreuken. ‘Leuk voor aan de muur’ denk ik altijd. Maar het liefst varieer ik elke week met een andere spreuk. Zo ontstond het idee om met schoolbordverf aan de slag te gaan. Nu siert wekelijks een andere spreuk de wand.

Je creëert heel eenvoudig een ‘wissellijst’ voor spreuken (of tekeningen) door met schoolbordverf een vlak op de muur te schilderen. Vervolgens verzamel je spreuken of illustraties (bijvoorbeeld op Pinterest) en ga je creatief aan de slag met krijtjes.

schoolbordverf

Wat heb je nodig:
1 blikje schoolbordverf
1 verfroller
1 klein kwastje voor de randen
krijtjes
evt. houten sierstrips om het verfvlak te omlijsten en dubbelzijdig montagetape

Ik heb een mooie plek in de hal uitgekozen voor dit project. Met potlood tekende ik eerst een vlak op de muur. Vervolgens ben ik met een verfroller aan de slag gegaan. De randen van het vlak heb ik met een klein kwastje afgewerkt. Om het vlak mooi te omlijsten heb ik bij de bouwmarkt houten decoratiestrips gekocht. Ik heb de strips verstek gezaagd en met dubbelzijdig montagetape om het vlak heen bevestigd.

DIY spreuken aan de muur

Klaar is de lijst! Tijd om er een mooie invulling aan te geven (om deze vervolgens natuurlijk regelmatig te wisselen). Diverse spreuken passeerden bij mij al de revue, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos!

Beelden: HomeStory.nl

 

Categories: DIY interieur

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>