a5b823cb-e8f3-427b-8e4c-ef7c0fe6395c

DIY speelboerderij.. Work in progress

Alweer even geleden kreeg ik een bouwpakket voor een poppenhuis. In deze blog lees je hoe ik van dit poppenhuis een speelboerderij maak. Het project is nog niet klaar, dus het echte eindresultaat hou je nog tegoed.

img_3147

Misschien zag je vorig jaar het klusprogramma ‘Doe het lekker zelf’. Hierin werd een poppenhuis gemaakt. De basis voor mijn boerderij is gelijk aan dit project. Je vindt een beschrijving en video op Hubo.nl.

Ik paste het ontwerp wel iets aan. Dit huis heeft namelijk 1 verdieping minder en ik maakte een ‘hooizolder’. Voordat ik het huis in elkaar zette, maakte ik alvast ramen en ‘deuren’ in de zijpanelen. Op de verdieping van de garage maakte ik een oprit. Door de scharnieren kan deze op en neer bewegen. Met behulp van een magneet blijft deze opgeklapt (ruimte technisch soms handig).

img_3151

In de nok heb ik al een kleine katrol bevestigd. Deze moet de basis gaan vormen voor de takel die de hooibalen op gaat takelen. Nog een mooie uitdaging dus voor de komende tijd!

To be continued..

Categories: Algemeen