20150808_204930~2

DIY pallet tafel en tuinbank!

Het zonnetje doet de laatste dagen goed zijn best. Deze zonnige dagen zijn bij uitstek geschikt om buiten lekker creatief aan de slag te gaan en de tuin gezellig te maken. Al een tijdje stonden een aantal pallets niks te doen in mijn tuin. Weggooien vond ik zonde, maar ik deed er eigenlijk ook niks mee. De hoogste tijd dus om hier iets leuks van te maken! Een handige tafel en tuinbank waren het resultaat.

Je hebt ze vast al eens gezien, tafels op grote zwenkwielen. Het is een trend van de afgelopen tijd en een stoer item voor in huis of in de tuin. Met behulp van een paar pallets maak je deze heel eenvoudig zelf!

Wat heb je nodig:
2 pallets
2 zwenkwielen (⌀20cm)
2 bokwielen (⌀20cm)
8 bouten
Spijkers
Boormachine

Afhankelijk van de soorten en grootte pallets die je voor handen hebt zijn er verschillende modellen tafel denkbaar. Ik had 2 kleine pallets van hetzelfde formaat en besloot deze gebruiken. Ik bevestigde de onderkanten met spijkers aan elkaar en zo ontstond mijn ‘tafelblad’. Via Marktplaats kocht ik 4 grote wielen; 2 zwenkwielen en 2 bokwielen. Met behulp van een aantal bouten bevestigde ik de wielen aan de onderste pallet. Elk wiel zette ik op 2 punten vast door eerst een gat te boren in de plank en vervolgens de bout er doorheen te steken. Door de twee zwenkwielen aan 1 zijde te bevestigen en de bokwielen aan de andere zijde is de tafel heel gemakkelijk overal heen te rijden. Nu is de tafel is klaar om de loungehoek compleet te maken!

DIY pallet tafel

Mijn pallets waren nog niet op na het maken van de pallet tafel, dus mijn pallet-kluskoorts duurde nog even voort. Het leek mij wel leuk om een bankje voor in mijn moestuin te maken. Ik had alleen geen zin om er een heel ingewikkeld klus-project van te maken. Na wat gepuzzel kwam ik tot een heel eenvoudig ontwerp waar maar enkele handelingen voor nodig waren.

Wat heb je nodig:
2 pallets
Nijptang
Spijkers
Decoupeerzaag

De essentie van het ontwerp is dat je 2 pallets in elkaar schuift en zo heel eenvoudig een bankje maakt. Het lastigste onderdeel van dit project was het bedenken van de beste manier om de twee pallets in elkaar te schuiven. Omdat pallets er in allerlei vormen en maten zijn, is mijn ontwerp niet op alle pallets van toepassing. Het idee kun je natuurlijk wel overnemen. Neem dus de tijd om jouw eigen ontwerp uit te denken. Als dit is gelukt, is het bankje in een mum van tijd gerealiseerd.

DIY pallet tuinbank

Van de 1e pallet verwijderde ik aan 1 zijde alle latten. Bij de 2e pallet maakte ik op de plek waar de dwarsbalken van de 1e pallet doorheen komen 4 gaten met een decoupeerzaag. Omdat de pallet wat wordt verzwakt door het maken van de gaten en je natuurlijk wel met een gerust gevoel op het bankje wil kunnen zitten verstevigde ik de pallet met een extra dwarsbalk. De pallets zijn nu klaar om in elkaar geschoven te worden.

DIY pallet tuinbank resultaat

Ik gaf de pallets nog een vrolijk kleurtje en plaatste het bankje in mijn moestuin. Zo kan ik heerlijk uitrusten na hard te hebben gewerkt in de tuin of gewoon om lekker te genieten van het zonnetje. Een handige bijkomstigheid is dat je de bank heel eenvoudig uitelkaar kan halen, ideaal bij het opbergen of vervoer van de bank.

Ook zin gekregen om met pallets aan de slag te gaan? Er zijn nog veel meer leuke mogelijkheden. Deel gerust jullie ideeën of resultaten!

Beeld: HomeStory.nl

Categories: DIY tuin

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>