mok cadeau-2

DIY cadeau met persoonlijke boodschap

Je kent het vast wel. Iemand is jarig en je kan niks leuks verzinnen om hem of haar te geven. Het liefst geef je iets persoonlijks, niet de zoveelste plant of weer een boek. In deze blog leg ik uit hoe je eenvoudig een persoonlijke boodschap kan vereeuwigen op een leuk presentje.
bord cadeau

Tijdens de afsluiting van het dansseizoen gaf ik de dansparen een bordje als bedankje voor een gezellig jaar.

Mijn collega Daphne (stylist) liet eens zien hoe ze met een porseleinstift een bordje had versierd. Dit bracht mij op het volgende idee. Voor elke situatie of bij elk persoon is wel een mooie spreuk te verzinnen, wijze woorden of een lieve wens. Een leuke illustratie is natuurlijk ook mogelijk. Vind je het lastig om dit zelf te verzinnen? Raadpleeg gerust Pinterest, hier vind je eindeloos veel inspiratie. Op mijn Pinterest pagina vind je een paar mooie voorbeelden.

mok cadeau 3

Ik versierde 2 mokken met tekst. Maak er een leuk pakketje van met lekkere thee, koffie of chocolaatjes en je hebt een leuk cadeau voor een stel.

Heb je een toepasselijke boodschap te pakken? Ga dan op pad om een goede drager voor deze boodschap te vinden. Je kan kiezen voor een eenvoudig bordje of mok. Wil je het iets specialer maken dan kan je ook kiezen voor een mooie voorraad pot, een chique pastabord of een fruitschaal.

Vervolgens is het enige dat je nodig hebt een porseleinstift en een oven. Was het item eerst goed, zodat de inkt goed blijft zitten. Heb je een vaste hand? Begin dan direct met schrijven of tekenen. Ben je onzeker over je schrijf- of tekenvaardigheden? Gebruik dan transferpapier of zet (net als ik) referentiepuntjes om de letters in ieder geval op 1 lijn en even groot te krijgen. Laat het item 4 uur drogen. Hierna bak je het 90 minuten af in de oven op 160 graden (item samen met de oven opwarmen). Wellicht verschilt de gebruiksaanwijzing per stift, controleer dit dus eerst even.

bord making off

En klaar is je persoonlijke presentje! Al kan je je creaties natuurlijk ook lekker voor jezelf houden.

Beeld: HomeStory.nl

Categories: DIY interieur

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>