Herinneringen van Mine Kers

4 mei: het doorgeven van herinneringen

In het kader van het herdenken van de oorlogsslachtoffers op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei deel ik graag de verhalen van mijn oma Mine. Gedurende het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog legde zij haar ervaringen vast op papier. Een paar jaar geleden heb ik deze verhalen gebundeld in een boekje.

In 1944 was Mine Kers 23 jaar en woonde zij in Dijkerhoek, bij haar ouders op een boerderij, genaamd Bolink. Mine trouwde dat jaar met Jan-Willem Reijlink waardoor hij ook op de boerderij kwam wonen. De eerste jaren van de oorlog waren relatief rustig verlopen, het laatste jaar bleek echter een zware te worden. Het oorlogsfront rukte op vanuit het zuiden en daarmee nam de onrust toe. Voor het gezin Kers werd het leven naast de spoorlijn steeds gevaarlijker. Ook werd vader Kers steeds zieker, waardoor het gezinsleven behoorlijk veranderde.

Lees het volledige verhaal door te klikken op onderstaande afbeelding.

Herinneringen van Mine Kers

Rechten voorbehouden HomeStory.nl

Categories: Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>